Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Verkon käyttäjätunnus
Oppilaitoksen työasemalle ja verkkoon kirjaudut henkilökohtaisella AD-käyttäjätunnuksella. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan opiskelun alkaessa. Kun vastaanotat tunnuksen, allekirjoitat erillisen sitoumuslomakkeen. Pidä tunnuksistasi hyvää huolta, älä anna niitä muiden tietoon.
AD-tunnuksen salasana vanhenee 200 vrk:n välein. AD-tunnuksen salasanan vaihtamisesta tulee automaattinen muistutus sähköpostiin. Jos et muista tunnustasi ja/tai salasanaasi, käynti opintotoimistossa auttaa.
Ohjeet tunnusten käyttöön ja hallintaan: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Käyttäjätunnukset ja salasanat. (http://it.phkk.fi  sivut näkyvät vain oppilaitoksen koneilla ja oppilaitoksen tarjoaman langattoman verkon kauttahttp://www.lamk.fi/koulutus/opiskelijapalvelut/verkkopalvelut/ad/Sivut/default.aspx

Office365 ja sähköposti
Opiskelijoiden sähköpostipalvelun osoite on http://outlook.com/student.lamk.fi. Sähköpostipalveluun kirjaudutaan opiskelijan käyttäjänimellä, joka on pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@student.lamk.fi ja AD-salasanalla.  
Sähköposti ohjeet opiskelijoille IT-sivuilta: suomen tai englannin kielellä (vaatii AD-kirjautumisen oppilaitoksen verkon ulkopuolelta). Sähköpostiin kirjautumalla opiskelija saa käyttöönsä Office365 -palvelun, johon kuulu sähköpostin lisäksi: pikaviestin ja videoneuvottelu (Lync), OneDrive Kotihakemisto, Sharepoint-sivustot ja verkkoselaimella käytettävä palvelu, joka mahdollistaa Microsoft Office –toimistosovellusten perustoimintojen käytön verkossa. 

...

HelpDesk ja tietohallinto
HelpDesk auttaa kaikissa tietokone-, tietoliikenne- ja tulostinongelmissa. Yhteydenotot http://it.phkk.fi -> Tukipyyntö (http://it.phkk.fi  sivut näkyvät vain oppilaitoksen koneilla ja oppilaitoksen tarjoaman langattoman verkon kautta).

Selainpohjaisten palveluiden käytössä Internet Explorer on suositeltu selain. Palvelut toimivat pää­osin myös muilla selaimilla. Repun ja LAMK wikin käyttöön suositellaan käytettävän muita selaimia kuin Internet Explorer. Funet Tiimin osalta tuettuja selaimia ovat Internet Explorer ja Firefox.

...