Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Verkon käyttäjätunnus
Oppilaitoksen työasemalle ja verkkoon kirjaudut henkilökohtaisella AD-käyttäjätunnuksella. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan opiskelun alkaessa. Kun vastaanotat tunnuksen, allekirjoitat erillisen sitoumuslomakkeen. Pidä tunnuksistasi hyvää huolta, älä anna niitä muiden tietoon.
AD-tunnuksen salasana vanhenee 200 vrk:n välein. AD-tunnuksen salasanan vaihtamisesta tulee automaattinen muistutus sähköpostiin. Jos et muista tunnustasi ja/tai salasanaasi, käynti opintotoimistossa auttaa.
Ohjeet tunnusten käyttöön ja hallintaan: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Käyttäjätunnukset ja salasanat. (http://it.phkk.fi  sivut näkyvät vain oppilaitoksen koneilla ja oppilaitoksen tarjoaman langattoman verkon kautta) http://www.lamk.fi/opiskelijalle/verkkopalvelut/ad

Office365 ja sähköposti
Opiskelijoiden sähköpostipalvelun osoite on http://outlook.com/student.lamk.fi. Sähköpostipalveluun kirjaudutaan opiskelijan käyttäjänimellä, joka on pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@student.lamk.fi ja AD-salasanalla.  
Sähköposti ohjeet opiskelijoille IT-sivuilta: suomen tai englannin kielellä. Sähköpostiin kirjautumalla opiskelija saa käyttöönsä Office365 -palvelun, johon kuulu sähköpostin lisäksi: pikaviestin ja videoneuvottelu (Lync), OneDrive Kotihakemisto, Sharepoint-sivustot ja verkkoselaimella käytettävä palvelu, joka mahdollistaa Microsoft Office –toimistosovellusten perustoimintojen käytön verkossa. 

Kotihakemisto
Sinulle on määritelty oppilaitoksen verkkoon oma kotihakemisto. Kun kirjaudut verkkoon, se näkyy Z-asemana. Kotihakemiston (Z-aseman) kokorajoitus on 400 Mt. Yhteisen levyaseman tunnus on X.
Levyasemien lisätiedot ja käyttöohjeet: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Tiedostoresurssit.

Reppu
Reppu (http://reppu.lamk.fi/) on verkko-oppimisympäristö, jossa on mm. yleinen ja koulutusalojen tiedotus opiskelijoille sekä opintojaksojen tiedotus, materiaalien jakaminen, tehtävien palautukset ym.

WinhaWille
WinhaWillen (https://winhawille.lamk.fi/) kautta ilmoittaudut opintojaksoille ja uusintatentteihin. Opintojaksojen arvioinnit näkyvät WinhaWillessä. Winhawillessä voit ylläpitää osoitetietojasi ja seurata opintosuunnitelmaasi eli HOPSia. Läsnäoloilmoittautumisaikana ilmoittaudut ohjelman kautta läsnä- tai poissaolevaksi lukukausille. WinhaWillestä pääset suoraan lukujärjestykseen ja ilmoitustaulun kautta voit saada opintojasi koskevaa informaatiota.

Ressu
Työjärjestykset, ressusta (http://ressu.lamk.fi/oklukuj/) löydät oppituntien ajankohdat ja paikat 

Kyvyt.fi
Reppuun integroitu valtakunnallinen e-portfoliopalvelu, lisätietoja. Opiskelijan henkilökohtainen oppimisympäristö ja ryhmätyöympäristö. Kun olet kirjautuneena Reppuun ad-tunnuksilla, pääset suoraan Kyvyt.fi-palveluun ilman eri kirjautumista (profiilin luominen tehdään ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä). Saat pitää Kyvyt.fi -palvelun käytössäsi myös valmistumisen jälkeen.

LAMK wiki
Yhteisöllisen kirjoittamisen verkkopalvelu, jonne opiskelijat ja opettajat voivat luoda omia sivuja ja muokata olemassa olevia sivuja kirjautumalla palveluun ad­tunnuksilla. LAMK wikin Opetus sivu on tarkoitettu opintoihin liittyvien sisältöjen luomiseen ja työstämiseen. Sivut voi ottaa wikistä ulos PDF- tai Word-muodossa. Mm. tämä Uuden opiskelijan opas on tuotettu usean henkilön yhteistyönä wikillä.

Funet Tiimi (Adobe Connect) 
Etäopetusjärjestelmä, jonka avulla pidetään etäkokouksia ja verkkoluentoja internet-yhteyttä hyödyntämällä sekä tehdään tallenteita. Verkkokokouksissa voidaan tarvittaessa välittää liikkuvaa kuvaa, ääntä sekä jakaa tiedostoja ja sovelluksia. Funet Tiimiä käyttääksesi sinulla tulee olla internet-yhteys, www-selain (HUOM. Chrome ei ole tuettu selain) ja selaimessa Adobe Flash Player sekä kuuloke-mikrofoni -yhdistelmä. Ohje

Tulostus
Käyttäjätunnuksellesi on määritelty tulostusoikeutta lukuvuodeksi opetuksen edellyttämä määrä. Jos tulostusraja ylittyy, ei tulostaminen enää onnistu. Opintotoimistoissa sinulle voidaan kuitenkin perustelluista syistä lisätä tulostusoikeutta. Tulostusasioista lisää: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Tulostus.

HelpDesk ja tietohallinto
HelpDesk auttaa kaikissa tietokone-, tietoliikenne- ja tulostinongelmissa. Yhteydenotot http://it.phkk.fi -> Tukipyyntö (http://it.phkk.fi  sivut näkyvät vain oppilaitoksen koneilla ja oppilaitoksen tarjoaman langattoman verkon kautta).

Selainpohjaisten palveluiden käytössä Internet Explorer on suositeltu selain. Palvelut toimivat pää­osin myös muilla selaimilla. Repun ja LAMK wikin käyttöön suositellaan käytettävän muita selaimia kuin Internet Explorer. Funet Tiimin osalta tuettuja selaimia ovat Internet Explorer ja Firefox.

Opiskelijoiden aloituspaketti IT-palveluista: http://it.phkk.fi > Ohjeet > Aloituspaketit.

Lisätietoa ja ohjeita opiskelijoille tarjottavista palveluista osoitteissa www.lamk.fi tai http://it.phkk.fi (lisäohjeita).

  • No labels