IT sivuston haku

IT sivujen etusivu: https://wiki.lamk.fi/display/it

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Eduroam langaton verkko                                               

Yleistä

eduroam (education roaming) on maailmanlaajuinen palvelu korkeakoulujen väliseen verkkovierailuun. Palvelun avulla LAMK:n henkilöstö ja LAMK:n opiskelijat voivat kirjautua muiden organisaatioiden langattomaan eduroam verkkoon. Verkoista saatavat palvelut voivat vaihdella, mutta Internet -yhteys on aina sallittu.

Verkkoon liittyminen

Verkkoon voidaan liittyä käytännössä kaikilla laitteilla, jotka ovat alle 5 vuotta vanhoja ( tukevat 802.1x ja WPA2 protokollia). Verkkoon liitytään valitsemalla eduroam organisaation aluella päätelaitteesta langaton verkko ”eduroam” ja syöttämällä käyttäjänimeksi oma sähköpostiosoite (@student.lamk.fi tai @lamk.fi) ja AD-salasana. Poikkeuksena tilanne, missä henkilökohtainen salasana on vaihdettu, tässä tilanteessa päätelaite kysyy uutta salasanaa. Salasanan syötön jälkeen verkko on jälleen käytettävissä.

Verkko kuuluu kaikissa LAMKin toimipisteissä. Muualla Suomessa ja ulkomailla olevat toimipisteet on listattuna oheisen linkin taakse http://monitor.eduroam.org/eduroam_map.php?type=all

Eduroamin asennus päätelaitteille käy helpoiten käyttämällä cat -asetussovellusta. LAMK organisaation sovelluksen saa ladattua osoiteesta http://cat.eduroam.org . Valitse linkin listalta oikea päätelaite, tallenna tiedosto esimerkiksi työpoydälle ja asenna. Asetussovellus kysyy käyttäjänimeä ja salasanaa. Käyttäjänimi on LAMK sähköpostiosoite.

Tarvittaessa allaolevilla ohjeilla voi tehdä määritykset manuaalisesti.

Ohessa on listattuna liittymisohjeet yleisimmille päätelaitteille.