Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kursseilla materiaalin ja tehtävien määrä voi paisua hyvinkin suureksi, jolloin materiaalin jäsentäminen on tärkeää. Kaikkea materiaalia ei kannata asettaa kurssin etusivulle, vaan ryhmitellä sitä esim. ala-sivujen, kansioiden ja kurssiformaatin avulla. Yhteen kuuluvat materiaalit kannattaa niputtaa hyödyntämällä Repun aktiviteetti- ja aineisto-ominaisuuksia, jolloin kokonaisuudet hahmottuvat opiskelijoille selkeämmin.

 

Kun materiaalia on paljon

Materiaalipankki

Kun kurssilla on valtavasti materiaalia, järkevin tapa on jaotella se selkeisiin ryhmiin. Kurssiformaatiksi on valittu ruudukko, mikä selkeyttää etusivua huomattavasti. 

Klikkaamalla ruutuja pop-up ikkunassa avautuu materiaali. Ikkunassa on kaikki materiaali sijoitettu kategorioittain ja eroteltu hyvin väliotsikoilla. Vältä pitkiä sivuja ja listoja, vaan jaa materiaalit ja tehtävät useammille sivuille ja hyödynnä jaottelussa väliotsioikoita (ohjeteksti-työkalulla) ja sisennyksiä. 

 

 

 

Pienennetyt aiheet

Opettajana Repussa -kurssformaattina on käytetty pienennetyt aiheet -formaattia. Opiskelijan täytyy klikata aiheet auki nähdäkseen materiaalit ja tehtävät. Tämä lyhentää sivun pituutta tehokkaasti ja saa kokonaisuuden tuntumaan selkeämmältä.

 

Paljon tehtäviä 

Jos tehtäviä on paljon, on usein järkevää jäsentää materiaali ja siihen kuuluvan tehtävän ohjeet ja itse tehtävä selkeäksi paketiksi. (Suoritusmittari on hyvä työkalu tehtävien seurantaan)

Tässä esimerkissä materiaalia ei ole paljoa, mutta tehtävä ja sen vaatimukset on todella hyvin kerrottu opiskelijalle.

 

 

  • No labels