Blog

Kuukauden vinkki: Screencast-o-matic

Oletko etsinyt työvälinettä jolla tallentaa omaa työpöytää videolle ja jakaa se esim. Youtubeen? Screencast-o-matic saattaa olla silloin tutkimisen arvoinen online palvelu.

http://www.screencast-o-matic.com/

Screencast-o-maticin avulla pystyt tallentamaan videolle omaa työpöytää, oman kameran videokuvaa sekä mikrofonin ääntä. Videon voi viedä suoraan Screencast-o-maticista Youtubeen tai tallentaa omalle tietokoneelle. Palvelun ilmaiseen versioon ei tarvitse luoda erillisiä käyttäjätunnuksia, vaan tallentamisen voi aloittaa klikkaamalla etusivulla Start Recording -painiketta. Ilmaisessa versiossa tallennuksen pituus rajataan 15 minuuttiin. PRO versio maksaa 15$/vuosi, joka avaa käyttäjälle paljon lisäominaisuuksia mm. videoiden muokkaaminen sekä rajoittamaton videotallennuksen pituus. 

 Katso Hanna Toijalan demovideo Screencest-o-matcin käytöstä

Screencast-o-maticin käyttö
 

 1. Avaa osoite: http://www.screencast-o-matic.com/
 2. Klikkaa Start Recording -painiketta.

    3. Työpöydälle aukeaa tallennusikkuna, painikkeet ja tallennusasetukset.  Tallennettava alue esitetään katkoviivoilla.
 4. Tallennusaluetta voi säätää katkoviivojen reunoilla olevilla kahvoilla.
 5. Alueen koon voi myös vaihtaa valikosta.

    6. Kannataa tarkistaa mikrofonin ja videokameran valinnat, jos tarkoitus on tallentaa myös ääntä ja videokuvaa.
    7. Klikkaa Record -painiketta, kun haluat aloittaa tallennuksen.
    8. Voit pitää tallennuksen aikana taon klikkaamalla Pause -painiketta. Kun haluat jatkaa tallennusta, klikkaa uudestaan Record -painiketta.


 9. Jos jonkin meni pieleen nauhoittaessa, voit aloittaa nauhoituksen uudestaan klikkaamalla Restart -painiketta. Klikkaa Done -painiketta, kun olet valmis. 
 10. Voit esikatsella videon Preview -ikkunassa.
 11. Videon voi ladata Screencast-o-matic tiliin, jos sellainen on luotu.
 12. Videon voi tallentaa omalle tietokoneelle klikkaamalla Publish to Video File -linkkiä ja valitsemalla videon tiedostomuodon ja koon.

   


   
 13.  Videon voi lähettää suoraan Youtubeen, jos on luonut oman Youtube -käyttäjätilin.


 

 


Kuukauden vinkki: xTune

Saimme tänään esittelyn uuteen parvityöskentelyn työvälineeseen xTuneen. xTune on yhteisösovellus, jonka tarkoitus on yhdistää osaaminen ja jakaminen oman organisaation sisällä. xTunen avulla voi organisaation työntekijät löytää omasta organisaatiosta apua omiin pulmiin ja projekteihin sekä jakaa tietoa. Auttaminen ja jakaminen tapahtuvat asiantuntijaparvissa ja jokainen voi päättää missä määrin osallistuu parven toimintaa.

Parvissa osallistumisen taso voi vaihdella 1) tekijöistä, jotka panostavat asiaan eniten, 2) avustajiin, jotka tarjoavat vain pientä apua ja 3) seuraajiin, jotka tulevat mukaan oppimaan. Jokainen voi itse päättää, mihin ja millä tavalla osallistuu.

 

Aihe: xTune
Missä: Fellmannia
Milloin: 27.3.2013 

Parvityöskentely
Toimitusjohtaja Janne Ruohisto, Intunex Oy
Lue lisää xTunesta: http://xtune.fi/

Kuukauden vinkki: Datawrapper

Datawrapper on ilmainen verkossa toimiva online-palvelu datan visualisointiin.  Palvelun avulla voi luoda omasta datasta kaavioita, jotka voidaan upottaa mm. blogeihin, wikeihin tai muihin sivustoihin jotka hyväksyvät upotuskoodit.

Esimerkki kaavion upotuksesta

 

Datawrapperin käyttö

Datawrapperia on helppo käyttää.

 1. Luo tunnus Datawrapper-palveluun osoitteessa http://datawrapper.de/
 2.  Aloita uuden kaavion tekeminen klikkaamalla Create Chart-linkkiä. 3. Kopio data esim. excelistä ja liitä se tekstikenttään. Tämän jälkeen jatka klikkaamalla Upload and continue-painiketta.

   


 4. Tarkista että data on tuotu oikein ja lisää datan alkuperäinen tuottaja sekä lähteen www-osoite. Klikkaa Visualize-painiketta.
   


 5. Valitse kaavion esitystapa Visualization ja ulkoasu Layout  sekä värimaailma. Lopuksi klikkaa Publish-painiketta.
   


 6. Kopio upotuskoodi ja lisää se omaan blogiin tai wikiin.   Tässä vaiheessa saatat saada ilmoituksen vahvistamattomasta sähköpostista. Sähköpostiisi lähetetään vahvistusviesti, joka sinun tulee hyväksyä ennen kun voit kopioida upotuskoodin.