Page tree

http://www.salpaus.fi/esittely/viestinta/logopankki/PublishingImages/salpaus-logo-tekstioikealla-rgb-oranssi72.jpg Tiedoteluonnos 9.8.2016

 

 

 

Hyvä opiskelija!

 

Jos olet itsenäinen ja vastuullinen ja työn tekeminen motivoi Sinua enemmän kuin perinteinen koulunkäynti, niin oppisopimus on Sinulle loistava vaihtoehto.

 

 

S:\14-Koulutusalat-yhteinen\Hankkeet\2015\OKM\Tyo-tekijaansa-kiittaa\OPPISOOPIMUS YLEISTÄ\Oppisopimuksen historiaa - Koulutuskeskus Salpaus_tiedostot\oppisopimus_tekemällä%20oppii_kivi.bmp

 

 

Oppisopimustyöpaikka

Edellytyksenä on, että löydät tutkintoa vastaavan oppisopimustyöpaikan, joka on valmis kouluttamaan Sinut. Opettajasi auttaa Sinua tarvittaessa työpaikan löytämisessä. Myös työssäoppimisjaksoilla on suuri merkitys oman osaamisesi markkinoinnissa.

 

OOO- Osa opinnoista oppisopimuksella

Osa opinnoista oppisopimuksella -malli tarjoaa Sinulle mahdollisuuden oppia yhden tai useamman tutkinnon osan työelämässä oppisopimuksella ja palata joustavasti takaisin oppilaitosmuotoiseen koulutukseen. Oppisopimusjakso voi sijoittua mihin tahansa opintojesi vaiheeseen. Kuitenkin yleisimmin on toteutunut ns.2+1 malli, missä opiskelija on viimeisen vuoden oppisopimuksessa. Jakson pituus on vähintään 4 kuukautta.  Oppisopimuksen aikana olet työsuhteessa työpaikkaan ja olet osa työyhteisöä työntekijän oikeuksin ja velvollisuuksin.

Yksilöllinen oppisopimuspolkusi

Oppisopimuksesi suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä eri osapuolten kanssa (työnantaja, työpaikkakouluttaja, asiakasvastaava (aikaisemmin koulutustarkastaja), opettaja ja opiskelija). Sinulla jo oleva osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Henkilökohtainen opiskeluohjelmasi

Opiskeluohjelmaasi kirjataan myös tarvittava tietopuolisen koulutuksen sisältö ja aikataulu. Yhteisiä tutkinnon osia Sinulla voi olla mahdollista suorittaa myös verkkokursseina, 3D-oppimispeleinä jne. Opettajan kanssa voit olla yhteydessä henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi WhatsAppissa, Facebookissa jne.

Sinun työpaikkakouluttajasi

Sinulle nimetään työpaikkakouluttaja, joka perehdyttää Sinut työtehtäviin ja työturvallisuuteen. Työtehtävät tulee olla tutkinnon tavoitteiden mukaisia. Työpaikkakouluttaja ohjaa ja arvioi oppimistasi yhdessä opettajan kanssa. Ammattitaidon saavuttamisesi arvioidaan työpaikalla ammattiosaamisen näytössä.

Saat palkkaa ja työkokemusta

Sinulta loppuvat opintotuki ja opiskelija-alennukset- tilalle tulevat palkka ja oppisopimukseen kuuluvat opintososiaaliset etuudet.

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ryhmänohjaajaasi / opinto-ohjaajaan / asiakasvastaavaan !

 

Lisätietoja www.salpaus.fi/oppisopimus